Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkommen til Krummerne

Velkommen til Krummerne

Vuggestuetiden er en vigtig periode af jeres og jeres barns tid her i institutionen. For os er det også en vigtig periode, og vi forsøger at gøre alt for, at indkøringen – som vi kalder det - bliver så tryg og positiv som mulig for barnet, men også for jer forældre. Vi ved godt, at det kan være en svær tid med mange modsatrettede følelser.

Mange er glade for endelig at have fået institutionsplads, og samtidig er det bare så svært at overlade sit kæreste eje til andre. I glæder jer måske på jeres barns vegne til, at han eller hun skal til at lære andre børn og voksne at kende, og samtidig er det måske svært for jer ikke at kunne være en del af hele barnets liv.

Ud over de skrækhistorier der høres i medierne om vuggestuelivet, kan egne erfaringer påvirke på usikkerheden i om det er det rigtige valg for jeres barn.

Vi kan ikke love at det bliver nemt at gå ud af døren fra stuen uden jeres barn på armen første gang. Men vi kan love jer, at vi gør vores bedste for, at jeres barn falder godt til i Marengsen.

Når i har sagt "ja tak" til pladsen i Marengsen, er det en god ide at ringe til os på tlf. 32590252 så vi kan aftale jeres første dage i Marengsen ca. 14. dage for opstartsdato. Det er vigtigt for os at understrege at alle børn er forskellige, det samme gælder indkøringer. Derfor har vi ikke en fast indkøringsprocedure men nogle klare anbefalinger. Det kan være overvældende for et barn at begynde i en ny institution, der er nye børn og voksne det skal forholde sig til, nye lyde, lugte og rutiner. De fleste børn har brug for at være tæt på mor eller far.

Tillid
Et godt samarbejde bygger først og fremmest på gensidig tillid. Når barnet starter i Marengsen er det vores fælles ansvar personale/forældre, at vi får snakket sammen om utryghed, udfordringer og andet der kan stå i vejen for det gode samarbejde.
Når barnet har været et par måneder i Marengsen holder vi et møde med forældrene. Meningen med dette er selvfølgelig, at vi fortæller om, hvordan det går med barnet, men forældrene kan også fortælle om barnets liv i Marengsen og hjemme.
For at det skal blive så godt for jeres barn som muligt, er det vigtigt vi taler sammen og sammen tolker barnets signaler og barnets behov. 
Det er vigtigt, at I får talt med personalet om jeres behov og tvivl samt at i har tillid til personalets faglighed og erfaring i denne periode. 
Vi kan ikke gætte, hvordan I har det, eller hvad I synes. Så tal med os.
 

Modtagelse i vuggestuen.

Hos Krummerne lægger vi vægt på, at modtagelsen af alle nye børn foregår i trygge og positive rammer. Det prøver vi at imødekomme efter følgende retningslinier:

Modtagelsesprocessen skal være tryg for både børn og forældre. Der skal være mulighed for fleksibilitet og informationsudveksling. Institutionen skal opleves som åben og imødekommende overfor barn og forældres behov og forældrene skal opleve modtagelsesprocessen som tilfredsstillende. Dette opnås ved, at der gives tilstrækkelig og relevant information om institutionen til forældre og at der ligeledes gives tilstrækkelig information om barnet til det pædagogiske personale. Målet er, at barnet efter modtagelsen falder til i institutionen og er tryg ved huset og de nærmeste voksne.

I praksis betyder det:

- En voksen fra stuen vælges som primær voksen og denne varetager modtagelsen af barnet og skaber den første kontakt til forældrene. Dog vil resten af personalet være på "sidelinjen" i tilfælde af at primær personale blive syg.

- Der aftales telefonisk mellem forældre og den primære voksne, hvornår modtagelsen skal forløbe i forhold til forældrenes muligheder, ønsker og behov.

- Inden barnets første dag gøres der klar til barnet på stuen.

- Efter den egentlige modtagelse fortsætter den nære kontakt med informationsudveksling mellem primærvoksen og forældre.

Forældre, der har fået anvist en plads hos os, introduceres til institutionens dagligdag og virke. Forældrene bliver vist rundt, hvis de ikke har været i institutionen før eller bare ønsker en ny rundvisning. Forældrene informeres om institutionens tanker om modtagelse og efterfølgende samarbejde og på, hvilken måde det forventes at forløbe. Den dag barnet starter, vises barn og forældre til rette i institutionen og barnet introduceres til stuen, hele huset, personalet, samt de børn, som vil være omkring barnet. Forældrene tilbydes at blive i institutionen, indtil de føler, at barnet er tryg ved de nye omgivelser. Hele modtagelsen tilpasses efter forældrenes behov og ønsker samt institutionens muligheder, så der i fællesskab kan skabes tryghed. Efter modtagelsen fortsætter den tætte kontakt mellem voksen og forældre.

For at nå disse mål går vi frem efter følgende modtagelsesprocedure:

Trin 1: Når barnet får en plads i institutionen, udveksler den primær personale og forældre telefonisk gensidige forventninger til barnets opstart. Inden da ser vi gerne, at forældrene har læst Marengsens hjemmesiden og hermed har dannet sig et indtryk af institutionen, fx værdier, dagligdagen, praktiske oplysninger mv. 

Trin 2: I de første dage bliver forældrene hos barnet, så det langsomt kan blive trygt ved vuggestuen. Vi prøver at have få børn på stuen, så der er fred, ro og mulighed for at koncentrere sig om det nye barn.

Trin 3: Her kan forældrene begynde at gå i kortere perioder – vi skal dog altid kunne kontakte jer, så I kan komme tilbage med det samme. Børn er jo meget forskellige, så det varierer meget, hvor længe forældrene kan være væk ad gangen.

Trin 4: Når barnet er mere fortroligt med personalet, kan det begynde at spise og sove her. Vi tager en dag ad gangen og tager udgangspunkt i barnets følelser og reaktioner.

Trin 5: Indtil barnet er helt trygt ved at være her, er det vigtigt, at det får korte dage og hvis barnet græder meget og er helt utrøsteligt, ringer vi til forældrene. I den første tid bestræber vi os på, at barnet primært er i Marengsen, vi afventer med ture ud af huset da vi mener at det er afgørende at få en tryg base, før man bevæger sig meget ud.

Vi er bevidste om, at det kan være meget forskelligt, hvor meget tid den enkelte familie har til modtagelse, så vi planlægger forløbet ud fra det. I gennemsnit tager det ca. 14 dage, men det er i gennemsnit – børn har forskellige behov og hos nogle er processen længere tid og hos andre kortere. I tilfælde, hvor man ikke som forældre kan afsætte så meget tid til modtagelse, kunne det være værd at overveje, om der er en anden person, som barnet kender og er tryg ved, som kan deltage i modtagelsesfasen.

Digitale medier. 
Vi bruger AULA i Marengsen. Den dag jeres barn er indmeldt skal i logge ind. Det er vigtigt at i hurtigst muligt logger jer på www.aula.dk og opdater jeres barns stamkort, så vi har alle oplysninger hvis vi har brug for at kontakte jer. Vi har en forventning om at I tjekker AULA en gang dagligt, da det er her ændringer med kort varsel også bliver meldt ud. 
Som nye forældre vil I blive tilbudt en samtale efter en opstartsperiode, hvor vi taler om jeres barns trivsel og udvikling, samt om opstarten i Marengsen og hvilke forandringer det vil skabe i jeres barns hverdag. På Aula kommunikere vi ud hvis der sker noget særligt i huset, i kan desuden følge med i hvad der sker på jeres barns stue i dagens dagbog samt via galleriet, hvor vi lægger billeder op. I kan finde Aula app’en i jeres Appstore. Vores køkkenmedarbejder bruger insta profilen ”madimarengsen”, her kan ifølge med i hvad der sker i køkkenet. 

Garderobe 

Det er jer forældre, der har ansvaret for at holde styr på jeres barns garderobe, så den er let tilgængelig for barnet - så de bedste forudsætninger er givet for at støtte barnets selvhjulpenhed. Vi anbefaler der er følgende på dit barns garderobe: 

  • 2-3 fulde sæt skiftetøj der passer til årstiden 
  • Gummistøvler og regntøj 
  • 2-3 sutter, der er i en box og bamse
  • Sutsko 
  • Overtøj der passer til årstiden