Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkommen til Krummerne

Velkommen til Krummerne

Vuggestuetiden er en vigtig periode af jeres og jeres barns tid i Marengsen. For os er det også en vigtig periode og vi forsøger at gøre alt for, at indkøringen – som vi kalder det - bliver så tryg og positiv som mulig for barnet, men også for jer forældre. Vi ved godt at opstart i institution er forbundet med mange følelser for jer som forældre.

Det er et stort skridt at afleverer sin guld og det er forbundet med store følelse ikke længere at skulle være en del af hele jeres barns liv. Samtidigt glæder i jer måske på jeres barns vegne til, at han eller hun skal lære andre børn og voksne at kende og at udvikle sig og lære en hel masse nyt.

Vi ser indkøringen som et partnerskab med forældrene. I kender jeres barn bedst og jeres ord har stor betydning for os. Derfor opfordrer vi jer til at være åbne og ærlige i indkøringen. Personalet har et stort ønske om at i skal føle jer trygge. Vi vil altid gerne lytte.

Når i har sagt "ja tak" til pladsen i Marengsen, er det en god ide at ringe til os på tlf. 32590252 så vi kan aftale jeres første besøg i Marengsen. Det er vigtigt for os at understrege at alle børn er forskellige, det samme gælder indkøringer. Derfor har vi ikke en fast indkøringsprocedure men nogle klare anbefalinger. Det kan være overvældende for et barn at begynde i en ny institution, der er nye børn og voksne det skal forholde sig til, nye lyde, lugte og rutiner. De fleste børn har brug for at være tæt på mor eller far. Vi anbefaler ca. 14 dages indkøring.

Tillid
Et godt samarbejde bygger først og fremmest på gensidig tillid. Når barnet starter i Marengsen er det vores fælles ansvar som personale og forældre, at vi får snakket sammen om hvordan vi skaber tryghed og får sat ord på hvis noget i samarbejdet står i vejen for trygheden.
Når barnet har været et par måneder i Marengsen holder vi et møde med forældrene. Meningen med dette er selvfølgelig, at vi fortæller om, hvordan det går med barnet, men forældrene kan også fortælle om barnets liv i Marengsen og hjemme.
For at det skal blive så godt for jeres barn som muligt, er det vigtigt vi taler sammen og sammen tolker barnets signaler og barnets behov. 
Det er vigtigt, at I får talt med personalet om jeres behov og tvivl samt at i har tillid til personalets faglighed og erfaring i denne periode.
 

Modtagelse i vuggestuen.

Hos Krummerne lægger vi vægt på, at modtagelsen af alle nye børn foregår i trygge og positive rammer. Det prøver vi at imødekomme efter følgende:

Modtagelsesprocessen skal være tryg for både børn og forældre. Der skal være mulighed for fleksibilitet og informationsudveksling. Marengsen skal opleves som åben og imødekommende overfor barn og forældres behov og forældrene skal opleve at indkøringen er et samarbejde hvor deres mening også vægtes højt. Dette opnås ved, at der gives tilstrækkelig og relevant information om Marengsen til forældre og at der ligeledes gives tilstrækkelig information om barnet til det pædagogiske personale. Målet er, at barnet efter modtagelsen falder til på krummerne og i Marengsen er tryg ved huset og de nærmeste voksne.

I praksis betyder det:

- En voksen fra stuen vælges som primær voksen og denne varetager modtagelsen af barnet og skaber den første kontakt til forældrene. Dog vil resten af personalet være på "sidelinjen" i tilfælde af at primær personale blive syg.

- Der aftales telefonisk mellem forældre og den primære voksne, hvornår modtagelsen skal forløbe i forhold til forældrenes muligheder, ønsker og behov.

- Inden barnets første dag gøres der klar til barnet på stuen.

- Efter den egentlige modtagelse fortsætter den nære kontakt med informationsudveksling mellem primærvoksen og forældre.

For at nå disse mål går vi frem efter følgende modtagelsesprocedure:

Trin 1: Når barnet får en plads i institutionen, udveksler den primær personale og forældre telefonisk gensidige forventninger til barnets opstart. Inden da ser vi gerne, at forældrene har læst Marengsens hjemmesiden og hermed har dannet sig et indtryk af institutionen, fx værdier, dagligdagen, praktiske oplysninger mv. 

Trin 2: I de første dage bliver forældrene hos barnet, så det langsomt kan blive trygt ved vuggestuen. Vi prøver at have få børn på stuen, så der er fred, ro og mulighed for at koncentrere sig om det nye barn.

Trin 3: Her kan forældrene begynde at gå i kortere perioder – vi skal dog altid kunne kontakte jer, så I kan komme tilbage med det samme. Børn er meget forskellige, så det varierer meget, hvor længe forældrene kan være væk ad gangen.

Trin 4: Når barnet er mere fortroligt med personalet, kan det begynde at spise og sove her. Vi tager en dag ad gangen og tager udgangspunkt i det enkelte barns følelser og reaktioner.

Trin 5: Indtil barnet er helt trygt ved at være her, er det vigtigt, at det får korte dage og hvis barnet græder meget og er helt utrøsteligt, ringer vi til forældrene. I den første tid bestræber vi os på, at barnet primært er i Marengsen, vi afventer med ture ud af huset da vi mener at det er afgørende at få en tryg base, før man bevæger sig meget ud.

Vi er bevidste om, at det kan være meget forskelligt, hvor meget tid den enkelte familie har til modtagelse, så vi planlægger forløbet ud fra det. I gennemsnit tager det ca. 14 dage, men det er i gennemsnit – børn har forskellige behov og hos nogle er processen længere tid og hos andre kortere. I tilfælde, hvor man ikke som forældre kan afsætte så meget tid til modtagelse, kunne det være værd at overveje, om der er en anden person, som barnet kender og er tryg ved, som kan deltage i modtagelsesfasen.

AULA

Vi benytter AULA i Marengsen. Den dag jeres barn er indmeldt skal i logge ind hurtigst muligt og opdatere jeres barns stamkort så vi altid har de korrekte oplysninger til jer. Vi har en forventning om at forældre tjekker AULA én gang om dagen. Vi bruger AULA til hyggelige dagbøger og billeder og beskrivelser af vores pædagogiske miljøer, men også til vigtige informationer om sygdom eller ændringer som er vigtige at i som forældre er opdateret på.

Garderobe

Jeres barns garderobe er jeres ansvar. I skal altid sørge for at den er opdateret med tøj ol. der passer til årstiden og at skiftetøjet passer i barnets størrelse. Vi vil gerne støtte børnene til større selvstændighed, derfor skal garderoben være lettilgængelig for barnet. Skoene skal være i børnehøjde og også overtøjet.

Vi anbefaler at der altid er følgende i dit barns garderobe:

  • 3 fulde sæt skiftetøj der passer til årstiden.

  • Gummistøvler og regntøj.

  • Sutte i en boks med låg.

  • Overtøj og fodtøj der passer til årstiden.